E-Devlet KYK Yurt Başvurusu Nasıl Yapılır
KYK Yurt Başvurusu ne zaman ve nasıl yapılır? Kimler kyk yurt başvurusu yapabilir? KYK yurt başvuruları,kyk yurt ücretleri ,yurtdışı öğrenciler yurt başvurusu yapabilir mi,kyk yurt kayıt için istenilen belgeler nelerdir hepsini sizin için derledik..
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme sınavına girerek ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık, birinci sınıf öğrencileri ile, ara sınıf öğrencilerinin yurt başvuruları; Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından sınav sonuçları açıklandıktan sonra e-devlet portalı üzerinden yapılmaktadır. Okulunu uzatan öğrenciler de ara sınıf öğrencileri ile birlikte başvuracaklardır.(Artık Yıl)
ÖSYM tarafından ek kontenjanla bir yüksek öğretim programına yerleştiren öğrenciler,
Özel yetenek sınavı ile yüksek öğretim kurumlarına giren öğrenciler, lisanüstü öğrencileri, yatay ve dikey geçiş yapan öğrenciler,
Başvurularını Genel Müdürlükçe belirlenecek süre içinde e-devlet portalı üzerinden yapacaklardır.
Değerlendirme sonuçları; Kurumumuz internet sayfası "http://yurtkur.gsb.gov.tr/" adresinden duyurulmaktadır. Başvuru sonucunda; asil listeden yurda girmeye hak kazanan öğrencilere yurdun adı, asil liste dışında kalan tüm öğrencilere ise yedek sırası verilecektir.
Kurum Yurtlarında Barınmak İçin Belirlenen Tarihlerde Müracaat Eden Öğrencilerden Yurda Kesin Kayıtta İstenen Belgeler :
1. Öncelik Belgesi (Önceliği Olanlar İçin)
Şehit ve gazi çocuğu, gaziler (İlgili kurum ve kuruluşlardan alınacak belge)
% 40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler,( Tam teşekkülü hastaneden alınacak rapor)
Anne ve babası vefat etmiş olanlar,(Bağlı bulunduğunuz Nüfus Müdürlüğünden alınacak Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Belgesi)
Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar,(Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünden alınacak belge)
Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar,(Darüşşafaka Lisesinden alınacak belge)
Anne ve/veya babası Gençlik ve Spor Bakanlığı (Merkez Teşkilatı) ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunda çalışanlar veya Kurumdan emekli olanlar (Kurumdan alacakları onaylı belge)
Milli olmuş Amatör sporcular lisanslı (T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğünden alınacak belge/yazı)
Gönüllü ve geçici köy korucusu çocukları. ( )
2. 4 adet son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf
3. % 40 ve üzeri engelli ebeveyni olanların (Tam teşekküllü hastaneden alınacak rapor)
4. Kayıt, kimlik, yurt ücreti ve depozito ücreti makbuz/ dekontu
5. 18 yaşından küçükler için Kurum internet sayfasından temin edilen ve doldurulan Aile İzin Onay Belgesi
6. Aynı öğretim döneminde yükseköğrenime başlayan kardeşe ait öğrenci belgesi, kayıt tarihinden itibaren bir ay içinde ibraz edilecektir.
7. Verilen süre içinde ilgili yurt müdürlüklerine kayıt yaptırmayan öğrenciler, haklarını kaybedeceklerdir.
Uluslararası Öğrenciler :
2015-2016 öğretim yılı Ağustos 2016 ayı itibarıyla 141 ülkeden gelen 2.538'i kız, 5.509'u erkek olmak üzere toplam 8.047 uluslararası öğrenciye Kurumumuz yurtlarında barınma imkânı sağlanmıştır.
Uluslararası öğrenciler’’ Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığınca ‘’Türkiye Burslusu’’ adı altında ülkemize davet edilmektedirler.
Bu öğrencilerimiz; burslulukları bitene kadar tahsis edilen kontenjanları dahilinde Kurumumuz yurtlarında depozito ve yurt ücreti alınmadan barındırılmaktadırlar.
Türkiye Burslusu öğrencilerinin her yıl ülkemize gelmeden önce TÖMER ve Üniversitelerin bulunduğu illere göre yurtlardaki yerleri ayrılmaktadır.
Uluslararası öğrenciler olarak ülkemize gelen tüm öğrencilerimize; Kurumumuza ait yurtlarda ülkemiz öğrencilerine verilen hizmetlerin tamamından herhangi bir ayrıma tabi tutulmaksızın eşit olarak yararlanmalarına imkân sağlanmaktadır.
KYK Yurt Ücretleri
2016 -2017 Öğretim Döneminde Yönetim Kurulumuzca öğrencilerimizin ekonomik koşulları da dikkate alınarak aylık yurt yatak ücreti 150 TL olarak belirlenmiştir. Standardı yüksek, özel nitelikli yurtların aylık ücreti ise 160-265 TL arasındadır.
KYK Yurt İzin İşlemleri :
Kurum Yurtlarında barınan öğrencilere, yükseköğrenim kurumlarının akademik takvimleri gereği verilen tatiller ile hafta sonu (Cumartesi- Pazar ve diğer resmi tatiller hariç), bir öğretim yılında toplam 60 güne kadar izin verilebilmektedir.
Hafta boyunca derslere devam zorunluluğu olmayan öğrenciler, devam etmekte olmadığı günlere ait resmi yazı getirmeleri halinde almış oldukları izin 60 günlük izin süresine dahil edilmez.
Barındırılmakta Olan Öğrencilerin Hangi Sebeple Yurtla İlişiği Kesilir :
Yurda girmek için aranılan şartlardan herhangi birini sonradan kaybetmiş olanların,
Yurt kurallarına uymayıp, süresiz uzaklaştırma cezası alanların,
Yurt ücretini zamanında ödemeyenlerin,
Devam etmekte olduğu öğretim kurumundan üç ay ve daha fazla uzaklaştırma cezası alanların yeniden öğrenime başladıkları tarihe kadar yurtla ilişkileri kesilir.
Yurtlarda Kullanım ve Sorumluluğunuza Verilen Malzemeler Nelerdir?
Kaydı yapılan öğrenciye kalacağı oda ve yatak numarası yurt idaresince verilmektedir.
Yatağınıza en yakın bir dolap da kullanımınıza tahsis edilmektedir.
Nevresim takımı, yastık, battaniye ve yorgan yurt malzeme deposundan verilmektedir.
KYK Yurt Başvuruları e-Devlet portalı üzerinden yapılmaktadır..KYK Yurt başvurusu için e-devlet şifreniz olması gerekmektedir..
KYK e-Devlet şifrenizi içeren zarfınızı PTT Merkez Müdürlüklerinden, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numaranızın bulunduğu kimliğinizi ibraz ederek temin edebilirsiniz.
Bu uygulama, sizin yerinize başka bir kişinin şifre alıp adınıza işlem yapmasının önüne geçilmesi için gerekmektedir. e-Devlet Kapısı üzerinden verilen hizmetler yüksek güvenlik seviyesi gerektirdiğinden, şifreler başvuru sahipleri için özel olarak oluşturulmaktadır. Bu nedenle ancak kimlik ibrazı ve şahsen başvuru ile şifreler verilmektedir.
e-Devlet şifresi yurt dışında Elçilik ve Konsolosluklardan ücretsiz olarak temin edilebilmektedir.
KYK e-devlet Yurt Başvuru Sayfası için TIKLA
Konular
- KYK eDevlet Online Yapılan İşlemler
- E-Devlet KYK Burs KRedi Taahhütname Onay İşlemleri 2018
- 2017 E-Devlet KYK Burs/KRedi Onay Süresi
- E-Devlet KYK Yurt Başvurusu 2018-2019
- KYK E-Devlet Şifresi Nasıl Alınır ?
- 2018 E-Devlet KYK Burs/Kredi Sonuçları
- E-Devlet KYK Kredi Geri Ödeme Sorgulama
- 2018 KYK Burs Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak
- Kapatılan Vakıf Üniversitesi Öğrencilerinin KYK Burs Kredi Yurt İşlemleri
- E-Devlet KYK Yurt Başvurusu Nasıl Yapılır
- 2018 KYK Yurt Barınma Ücretleri Ne Kadar
- E-Devlet KYK Yurt Başvuru Şartları 2017
- KYK Yurt Ücreti Ne Zaman ve Nasıl Ödenir ?
- KYK Yurt Ücreti ve Güvence Bedeli Ne Zaman ve Nasıl Ödenir ?
- KYK Yurtlarına Nasıl Kayıt Yaptırılır?
- KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI 2017-2018
Konular
Anahtar Kelimeler
kyk edevlet e devlet şifremi unuttum kyk edevlet şifresi e devlet şifresi alma e devlet onay süresi burs kredi onay tarihleri kyk burs onay süresi edevlet kyk onay süresi e devlet kyk burs onay e devlet kyk kredi onay kyk e devlet e devlet kredi onayı e devlet kyk burs onaylama kyk güvence bedeli ödeme e devlet kyk online